Makerszoon

Schoenen met als belangrijkste eigenschappen, een hoog draagcomfort en een lage impact op het milieu.

 

Makerszoon is de merknaam waaronder René van den Berg zijn duurzame schoenenlijn presenteert. Eigenzinnige, stoere, handgemaakte schoenen met als belangrijkste eigenschappen, een hoog draagcomfort en een lage impact op het milieu.

Met een gedegen ondergrond als orthopedisch schoentechnicus combineert René zijn creativiteit en ontwerpkwaliteiten met een uitgebreide kennis van de voet, materialen en technieken van het schoenmaken.

 

Materiaal

De lage impact op het milieu wordt mede bereikt door het gebruik van slechts twee soorten materiaal. Het bovenwerk, de binnenzolen en de tussenzolen zijn van plantaardig gelooid leer. De loopzolen zijn van bijzonder slijtvast rubber, waardoor de schoenen een lange levensduur hebben.

Het gebruikte leer komt gegarandeerd van Europese huiden en wordt plantaardig gelooid in Europese looierijen. Het korte logistieke traject is minder belastend voor het milieu. Door het plantaardige looiproces heeft het leer een warme naturel kleur die na verloop van tijd op natuurlijke wijze iets dieper van kleur wordt.

Een belangrijke eigenschap van het plantaardig gelooide leer is het vermogen veel vocht op te nemen en het ook weer snel af te staan. Deze eigenschap draagt bij aan het hoge draagcomfort. De schoenen zijn zeer geschikt om zonder sokken gedragen te worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ontwerp

Het uitgekiende ontwerp draagt bij aan een minimaal materiaalverbruik doordat er nauwelijks snijverlies ontstaat en van de restanten worden visitekaartjes gemaakt. De totale schoen bestaat uit slechts zeven onderdelen en om zoveel mogelijk materiaal te besparen, hebben de schoenen in de basisuitvoering geen hak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gereedschappen

De schoenen worden uitsluitend met handgereedschappen vervaardigd, zonder gebruik te maken van elektrisch aangedreven machines.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maaksporen

De meest karaktervolle eigenschap van Makerszoon schoenen zijn de maaksporen. Alle onderdelen worden direct uit de materialen gesneden en niet machinaal afgewerkt. Ook tijdens het productieproces ontstaan er duidelijke sporen. Het laten zien van deze maaksporen is een bewuste keuze en doet geen afbreuk aan de kwaliteit van de schoenen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lokaal geproduceerd

Het is nu de tijd om te kiezen voor lokaal gemaakte producten. De belasting op ons milieu is nog nooit zo hoog geweest. Naast alle genoemde voordelen wordt de allergrootste milieuwinst behaald door het korte logistieke traject. Makerszoon schoenen koopt u bij de maker zelf. Hij maakt u deelgenoot van het proces en is trots dat u zijn vakmanschap waardeert.

© 2021 Makerszoon.